Akupunkturbehandling av allergi

I flera studier ser man att akupunktur stärker kroppen och minskar kroppens känslighet för allergen. Akupunktur påverkar mastcellen så att den inte utsöndrar histamin som ger symtom som snuva, rinnande ögon, andningsproblem m.m.

Vi behandlar alla former av allergi!

Resultaten vid en allergibehandling är snabba* och en lindring sker ofta inom en vecka.

Behandlingen tar ca 1½ timma varje gång och intensiteten är vanligen 2 ggr i veckan.

En kurs är vanligen 5-8 behandlingar.

*Vid okomplicerade allergibesvär utan övriga sjukdomar.

Allergi / Astma
Närmare en miljon svenskar drabbas av pollenbesvär varje vår. Många allergiker uppfattar det som om de är under attack, eller akut sjuka när pollensäsongen börjar. Pollenallergi är idag en av de mest vanliga sjukdomarna hos barn och ungdomar, men även många vuxna drabbas.

Men vad är egentligen allergi, vad händer i kroppen och vad kan du göra för att vinna tillbaka våren och sommaren?

Din kropps allmäntillstånd är viktigt för hur du klarar av påverkan utifrån, ex pollen. Vissa faktorer som ärftlighet, svaghet i kroppen p.g.a. utmattning eller ständiga och upprepade infektioner i luftvägarna kan försvaga dig. Felaktig kost, överarbete och känslomässig stress och naturliga åldersförändringar som menopaus påverkar dig också.

Allergi orsakas av en inflammatorisk störning i de övre luftvägarna näsan och halsen. Ibland kan allergi även orsaka problem med andningen. Slemhinnan i ögonen blir irriterad med symtom som kliande ögon som kan bli röda eller vattniga. Dessa symtom orsakas av mastcellernas frigörande av histamin. Ett ämne som skapar en lokal irritation och en överproduktion av fukt och slem.

Mastceller tillhör kroppens försvar, och är en del av kroppens immunförsvar. Om vi via andningsvägarna, huden eller magen utsätts för något som kroppen upplever som skadligt, frigör mastcellerna histaminer som skapar en inflammationsprocess, i syfte att skydda kroppen. Ju mer aktiva mastceller i kroppen desto mer inflammationer finns, och desto mer utsöndring av histaminer sker.

Genom behandling utifrån den traditionella kinesiska medicinen stärks kroppens försvarsenergier, behandlingen inriktar sig på lungan som styr över andningsvägarna och näsan och mjälten som producerar kroppsvätskorna som fukt och slem.

Genom att använda sig av kroppens antiinflammations punkter med akupunktur och förstärka med punkter som stärker kroppens allmäntillstånd minskar allergisymtomen.

Kroppens allmäntillstånd

Genom att göra en bedömning av allmäntillståndet där dina olika organs funktioner gås igenom – genom tecken, symtom och syndrom samt din sjukdomshistoria görs en diagnos. Utifrån detta kan man ställa en diagnos över ditt allmäntillstånd och göra en prognos på sjukdomsutvecklingen och en behandlingsplan.

Enligt svenska allergiförbundet kan akupunktur vara effektivt mot allergi. Med akupunktur kommer man åt punkter i kroppen som påverkar allergicentrum och stresscentrum. Om man läser akupunkturpatienters inlägg och åsikter på nätet, är det många som fått hjälp med akupunktur. Med några behandlingar kan symptomen minskas eller till och med försvinna.

Vad är det för skillnad mellan allergimedicin och akupunkturbehandling?

Akupunktur stärker kroppen att motstå det som ger symtom.

Allergimedicin tar bort symtom för stunden.

OBS! Tänk på följande!*Allergimediciner tar inte bort allergin men minskar besvären. Det är viktigt att både vuxna och barn kontaktar sin läkare för att utvärdera symptomen och eventuell behandling, för att få sjukdomen under kontroll. Du bör inte utsätta dig för allergen du kan undvika. * Enligt information av läkemedelsbolagen.

Under en akupunkturbehandling är det en fördel om du utsätter dig för det du är allergisk emot, det stärker behandlingen.