Naprapaten går igenom patientens sjukdomshistoria och gör en noggrann undersökning av kroppens och ryggradens leder, muskler och nerver. På så sätt klarläggs funktionsstörningar och smärttillstånd som behandlas.
Naprapaten arbetar främst med sina händer och kombinerar på ett effektivt sätt olika manuella behandlingstekniker. Oftast kombineras ledspecifika behandlingstekniker som manipulation och mobilisering med mjukdelsbehandling t.ex. akupunktur, massage, koppning, gua sha och stretching.
För att nå ett varaktigt resultat är viktigt att patienten själv är delaktig i rehabiliteringen. Behandlingen följs vanligen upp med individuella egenövningar och ev. råd om arbetsställningar.

 

Vilka besvär behandlar en naprapat?

Vanliga besvär som en naprapat behandlar är felställningar i nacke, bröstrygg, ländrygg och bäcken.

 

  • Nacksmärta, nackspärr, huvudvärk migrän, yrsel, smärta/domningar ut i armar/händer, whiplash.
  • Smärtor i bröstrygg, bröstkorg, ”hjärtkotan” och revbensupphakningar.
  • Smärta i ländrygg/bäcken, ryggskott, lumbago, smärtor/stickningar ut i ben och fötter, ischias.
  • Andra leder behandlas också t.ex. axlar, höfter, knän.
  • Idrottsskador.
  • Utöver att behandla nedsatt funktion och smärta i ryggradens alla delar behandlar en naprapat även besvär från alla kroppens övriga leder samt smärttillstånd och diagnoser som till exempel spänningshuvudvärk, musarm, tennisarmbåge, olika muskelbristningar, ischias, löpar- och hopparknä och benhinneproblematik.

Naprapatens omhändertagande, baserat på helhetssyn och en brett upplagd undersökning med efterföljande specifik behandling ger en effektiv smärtlindring för patienten.
Behandlingen syftar primärt till att minska smärtan och återvinna kroppens naturliga funktion.

 

 Boka tid